Coltunasi cu carne si trufe
PrinteazaColtunasi cu carne si trufe din: faina, oua, sare, carne macra de porc, sunca cruda, carne de vitel, unt, trufe, vin alb, parmezan si piper.
Ingrediente:
Pentru-colţunaşi:
- 500 g făină
- 5 ouă
- sare
Pentru umplutură:
- 200 g carne macră de porc
- 200 g şuncă crudă
- 200 g carne de viţel
- 100 g unt
- 1 trufă
- 1 ou
- vin alb, sec
- 1 lingură de parmezan ras
- sare
- piper
Pentru decor:
- 1/2 de trufă
- parmezan ras
- unt
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mică puneţi untul, carnea de viţel, carnea de porc, şunca tocată, 1/2 de trufă, curăţată şi tăiată în felii fine, oul, parmezanul, sare şi piper după gust.
Vasul cu acest amestec lăsaţi-l pe foc domol şi adăugaţi, numai dacă este necesar, puţin vin alb.
Când totul este gata, pregătiţi pastele astfel: combinaţi ingredientele şi frământaţi un aluat, până când acesta este legat şi lucios. Pe planşetă presăraţi făină. Intindeţi o foaie subţire.
Pe una dintre jumătăţile aluatului, puneţi cu o linguriţă, grămăjoare de umplutură. Acoperiţi cu jumătatea liberă şi tăiaţi cu o ruletă. Intre timp, colţunaşii se usucă.
Puneţi pe foc un vas cu apă ce clocoteşte şi aşezaţi colţunaşii la fiert. Când aceştia se ridică la suprafaţă, luaţi-i cu o spumieră, puneţi-i pe platou cald şi decoraţi-i cu unt fierbinte, parmezan ras şi ce a mai rămas din trufa rasă.
Coltunasi cu carne si trufe
Pofta buna!