Coltunasi cu carne si trufe

Printeaza

Coltunasi cu carne si trufe din: faina, oua, sare, carne macra de porc, sunca cruda, carne de vitel, unt, trufe, vin alb, parmezan si piper.

Coltunasi_cu_carne

 

Ingrediente:

Pentru-colţunaşi:

  • 500 g făină
  • 5 ouă
  • sare

Pentru umplutură:

  • 200 g carne macră de porc
  • 200 g şuncă crudă
  • 200 g carne de viţel
  • 100 g unt
  • 1 trufă
  • 1 ou
  • vin alb, sec
  • 1 lingură de parmezan ras
  • sare
  • piper

Pentru decor:

  • 1/2 de trufă
  • parmezan ras
  • unt

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mică puneţi untul, carnea de viţel, carnea de porc, şunca tocată, 1/2 de trufă, curăţată şi tăiată în felii fine, oul, parmezanul, sare şi piper după gust.

Vasul cu acest amestec lăsaţi-l pe foc domol şi adăugaţi, numai dacă este necesar, puţin vin alb.

Când totul este gata, pregătiţi pastele astfel: combinaţi ingredientele şi frământaţi un aluat, până când acesta este legat şi lucios. Pe planşetă presăraţi făină. Intindeţi o foaie subţire.

Pe una dintre jumătăţile aluatului, puneţi cu o linguriţă, grămăjoare de umplutură. Acoperiţi cu jumătatea liberă şi tăiaţi cu o ruletă. Intre timp, colţunaşii se usucă.

Puneţi pe foc un vas cu apă ce clocoteşte şi aşezaţi colţunaşii la fiert. Când aceştia se ridică la suprafaţă, luaţi-i cu o spumieră, puneţi-i pe platou cald şi decoraţi-i cu unt fierbinte, parmezan ras şi ce a mai rămas din trufa rasă.

 

 

Coltunasi cu carne si trufe

Coltunasi_cu_carne

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.