Coltunasi chinezesti cu carne de vita

Printeaza

Coltunasi chinezesti cu carne de vita din: faina, ou, apa, sare, varza chinezeasca, carne tocata de vita, morcovi, dovlecel, ghimbir, ceapa, ulei de susan, sos de soia, zahar, ulei, vin.

Ingrediente:Coltunasi chinezesti cu carne de vita

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 75 ml apă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • frunze de varză chinezească

Pentru umplutură:

  • 100 g carne tocată de vită
  • 30 g morcovi
  • 30 g dovlecel verde
  • 2 g ghimbir proaspăt
  • 10 g ceapă verde
  • 2 linguriţe de ulei de susan
  • 1 linguriţă sos de soia
  • 1/2 de linguriţă de zahăr
  • 2 linguriţe de ulei
  • 1 lingură de vin alb
  • sare după gust

Pentru sos:

  • 5 g ghimbir proaspăt
  • 100 ml sos de soia
  • 50 ml oţet de orez
  • 20 ml ulei de susan

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara aluatul, combinaţi ingredientele cerute şi frământaţi până devine moale spre mediu.

Lăsaţi-l să se aşeze timp de 10-15 minute.

Pentru umplutură, daţi prin râzătoare morcovii, dovleceii şi ghimbirul, apoi tocaţi mărunt ceapa verde.

Amestecaţi cu restul ingredientelor pentru umplutură.

Împărţiţi aluatul în bile mici, pe care le veţi întinde în foi foarte subţiri.

Puneţi puţină umplutură în centrul fiecăreia şi pliaţi în două, sigilând marginile cu degetele şi apoi răsucind în direcţii opuse.

Gătiţi colţunaşii la abur aşezând câteva frunze de varză chinezească pe fundul coşului pentru a împiedica lipirea lor de metal.

Acoperiţi cu capac şi gătiţi la abur timp de 10-15 minute.

Pentru a prepara sosul, tocaţi ghimbirul mărunt şi amestecaţi-l cu restul ingredientelor.

Serviţi sosul într-un bol mic alături de colţunaşi.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.