Coltunasi chinezesti cu pui si ghimbir
PrinteazaColtunasi chinezesti cu pui si ghimbir din: oua, sare, faina, apa, carne de pui, cepaa verde, ghimbir, sos de soia, suc de lămâie, ulei de susan, sos de soia sau chili.
Ingrediente:
- 1 ou
- 3/4 linguriţă sare
- 2 căni făină
- 1/3 cană apă
Pe ntru umplutură:
- 300 g carne de pui fiartă şi dezosată
- 2 cepe verzi
- 1 lingură ghimbir tocat
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriţă suc de lămâie
- 1 lingură ulei de susan
- 1 albuş sos de soia sau chili
Mod de preparare:
Se prepară aluatul pentru colţunaşi. Se cerne făina într-un castron mare: se face o gropiţă la mijloc şi se toarnă oul bătut cu puţină sare şi 1/4 cană cu apă.
Se înglobează adăugând făină de pe margini şi apoi apă cât este nevoie pentru a se putea frământa un aluat omogen şi elastic.
Se acoperă şi se lasă să se odihnească cca 30 mirj. Se întinde apoi o foaie foarte subţire, din care se taie pătrate de 8 cm.
Pentru umplutură, se frământă carnea tocată cu ceapă tocată, ghimbir, sos de soia, suc de lămâie, ulei şi albuş.
Se unge marginea bucăţelelor de aluat cu puţină apă, se aşază la mijloc umplutură şi se strâng marginile deasupra, în bocceluţă.
Se tapetează cu hârtie sita de fiert la aburi. Se aşază colţunaşii (într-un singur strat).
Se pune la fiert apa într-o oală; când dă în clocot, se reduce focul, se montează dispozitivul de fiert la abur şi se fierb colţunaşii timp de cca 8 min. Se servesc cu sos de soia sau de chili.
Coltunasi chinezesti cu pui si ghimbir
Pofta buna!