Coltunasi chinezesti cu pui si ghimbir

Printeaza

Coltunasi chinezesti cu pui si ghimbir din: oua, sare, faina, apa, carne de pui, cepaa verde, ghimbir, sos de soia, suc de lămâie, ulei de susan, sos de soia sau chili.

Coltunasi_chinezesti_cu_pui_si_ghimbir

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 3/4 linguriţă sare
  • 2 căni făină
  • 1/3 cană apă

Pe ntru umplutură:

  • 300 g carne de pui fiartă şi dezosată
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingură ghimbir tocat
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 albuş sos de soia sau chili

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul pentru colţunaşi. Se cerne făina într-un castron mare: se face o gropiţă la mijloc şi se toar­nă oul bătut cu puţină sare şi 1/4 cană cu apă.

Se înglo­bează adăugând făină de pe margini şi apoi apă cât este nevoie pentru a se putea frământa un aluat omogen şi elastic.

Se acoperă şi se lasă să se odihnească cca 30 mirj. Se întinde apoi o foaie foar­te subţire, din care se taie pătrate de 8 cm.

Pentru umplutură, se fră­mântă carnea tocată cu cea­pă tocată, ghimbir, sos de soia, suc de lămâie, ulei şi albuş.

Se unge marginea bucăţelelor de aluat cu puţină apă, se aşază la mij­loc umplutură şi se strâng marginile deasupra, în bocceluţă.

Se tapetează cu hârtie sita de fiert la aburi. Se aşază colţunaşii (într-un singur strat).

Se pune la fiert apa într-o oală; când dă în clocot, se reduce focul, se montează dispozitivul de fiert la abur şi se fierb colţunaşii timp de cca 8 min. Se servesc cu sos de soia sau de chili.

 

Coltunasi chinezesti cu pui si ghimbir

Coltunasi_chinezesti_cu_pui_si_ghimbir

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.