Colțunași chinezești

Printeaza

Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă.

Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan.

Se amestecă, obținând o pastă compactă.

Se amestecă 250 g făină albă de grâu cu sare; facem o gropiță și turnăm 150 g apă caldă. Se amestecă, se face o bilă – se lasă 15 min., apoi se face un sul lung de 15 cm și din el biluțe cât o nucă.

Se întinde din fiecare bucată un disc (Ø 10 cm); în centru punem cam o linguriță de umplutură. Unim partea dinspre noi cu partea opusă a aluatului și închidem aluatul; strângem bine.

Poziționăm partea dreaptă a colțunașului în încheietura dintre degetul mare și cel arătător și strângem aluatul bine, apoi repetăm și pentru partea stângă a colțunașului.

Cu amândouă mâinile strângem ambele capete ale colțunașului pentru a fi siguri că aluatul este lipit și umplutura nu iese.

La sfârșit îndoim ușor capetele, pentru a-i da forma specifică. Punem în apă clocotită câte 9-10 colțunași. Trecem prin oală o lingură de lemn.

După câteva minute, se vor ridica la suprafață. În acest moment turnăm un polonic de apă rece peste ei (în oală).

Când apa va fierbe din nou, vom turna din nou un polonic de apă rece. Această operațiune o vom face în total de 3 ori. În acest fel umplutura va fi fiartă, iar aluatul nu va fi lipicios.

Se scot și se servesc imediat, cu amestec de sos de soia, oțet de vin, ulei de susan și usturoi tocat sau sos de ardei iute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

retete

Coltunasi cu brinza de vaca

Coltunasi cu brinza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt   Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]

Moristi cu branza

Coltunasi cu piersici

Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie   Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]

 

Colţunaşi

Coltunasi cu branza de vaci telemea

Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare   Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]

Moristi cu branza

Coltunasi cu carnati

Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet   Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.