Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella
PrinteazaO reteta de coltunasi cu ansoa, masline si mortadella din: faina alba, lapte integral, oua, drojdie, ulei de masline extravirgin, ulei de arahide, sare, masline verzi, rosii, mortadella, mozzarella, cascaval, file de ansoa, usturoi si piper.
pentru aluat:
- 650 g faină albă
- 250 ml lapte integral
- 4 ouă
- 35 g drojdie proaspătă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 700 ml ulei de arahide pentru prăjit
- sare
pentru umplutură:
- 100 g măsline verzi
- 500 g roşii
- 300 g mortadella
- 300 g mozzarella
- 80 g caşcaval
- 4 fileuri de anşoa în ulei
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, toarnă faina într-un vas, adaugă 2 ouă, uleiul de măsline, 1 linguriţă de sare şi drojdia de bere dizolvată în laptele călduţ. Amestecă până când obţii un aluat moale şi neted, apoi formează din el o bilă. Aşază-1 într-un vas, acoperă-1 cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 să crească o oră.
Toacă mărunt usturoiul şi fileurile de anşoa şi pune-le într-un castron. Adaugă măslinele, mortadella şi mozzarella tăiate cuburi mici. Curăţă roşiile de coajă, taie-le cubuleţe şi pune-le peste restul ingredientelor. încorporează caşcavalul ras, uleiul de măsline, un praf de sare şi de piper şi amestecă.
Intinde cu sucitorul o foaie de aluat cu grosimea de 1/2 cm şi pune pe jumătate din ea grămăjoare de câte 2 linguri din compoziţia preparată mai înainte. Unge aluatul care nu are umplutură cu ou bătut, apoi pliază-1 peste partea cu umplutură. Lipeşte cele două foi de aluat între ele, în spaţiile dintre grămăjoarele de umplutură.
Cu o formă de tăiat aluatul cu diametrul de 10 cm taie colţunaşii în formă de semicerc. Presează cu o furculiţă marginile pentru ca acestea să se lipească bine. Prăjeşte colţunaşii în baie de ulei încins, câte 1 minut pe fiecare parte. Scoate-i pe hârtie absorbantă şi serveşte-i imediat.
Colţunaşi cu anşoa, măsline şi mortadella
Poftă bună!