Coltunasi cu branza de vaci si miere
PrinteazaColtunasi cu branza de vaci din: ou, faina, miere, branza de vaci, unt, sare.
- 1 ou
- 3 linguri cu faina
- 1 lingurita cu miere
- 50 g (2 linguri cu varf) de branza de vaci
- 1 lingurita cu unt
- 1 lingurita cu sare
Mod de preparare:
Se spala oul, se sparge in farfurie, se amesteca incet, folosind o lingura de lemn, cu faina, se pune apa calda si se framanta un aluat tare, care se intinde in foi de 0,5 cm grosime.
Separat se pune o oala umpluta pe jumatate cu apa pe foc viu. Cand apa clocoteste se pune si 1 lingurita cu sare. Se face focul mic.
In patratele de aluat se pune branza in amestec cu miere. Se lipesc marginile ca sa obtinem triunghiuri care se pun la fiert in apa clocotita.
Se lasa 4-5 minute, se scot cand s-au ridicat deasupra apei, se scurg si se servesc cu unt deasupra.
Pofta buna!