Coltunasi cu branza de vaci
PrinteazaColtunasi cu branza de vaci din: branza de vaci, stafide, samntana, oua, faina, zahar, unt, sare.
Ingrediente:
- 500 g branza de vaci
- 100 g stafide
- 200 g smantana
- 2 oua
- 400 g faina
- 150 g zahar
- 100 g unt
- un varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Bateţi un ou cu 100ml lapte şi adăugaţi un vârf de cuţit sare. Turnaţi făina cernută şi frământaţi un aluat tare. Treceţi brânza de vaci prin sită, adăugaţi zahăr, stafidele, 1 gălbenuş, 50g unt topit, un vârf de cuţit sare şi amestecaţi totul bine.
Intindeţi aluatul într-o foaie subţire, decupaţi rondele cu un pahar. Ungeţi-le cu albuş bătut, puneţi pe fiecare câte o linguriţă din compoziţia de brânză de vaci, îndoiţi-le unind marginile aluatului şi presaţi bine pe margine.
Fierbeţi colţunaşii în apa clocotită până se ridică la suprafaţă. Scoateti-i apoi cu spumiera pe un platou şi turnaţi deasupra unt topit, smântână sau sirop de fructe.
Coltunasi cu branza de vaci
Pofta buna!