Coltunasi cu branza dulce de vaca si lamaie
PrinteazaColtunasi cu branza dulce de vaca si lamaie din: faină, ouă, brânză dulce de vacă, zahăr, unt, coajă de lămâie.
Ingrediente:
- 500 g faină
- 5 ouă
- 600 g brânză dulce de vacă
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 25 g coajă de lămâie
Mod de preparare:
Aluatul pregătit din faină, ouă şi apă se întinde în foaie subţire. Din el se taie pătrate cu latura de 10 centimetri.
In mijlocul fiecărui pătrat se pun brânza de vacă, amestecată în prealabil cu zahăr, jumătate din cantitatea de unt şi coajă de lămâie rasă.
Pătratele se îndoaie pe diagonală în formă de triunghi, ale cărui laturi se lipesc. Colţunaşii astfel obţinuţi se fierb în apă clocotită. Se servesc cu unt şi zahăr pudră deasupra.
Pofta buna!