Coltunasi cu branza
PrinteazaColtunasi cu branza din: faina, oua, lapte, sare, branza de vaci, unt, smantana, marar.
Pentru aluat:
- 2 ceşti făină
- 2 ouă
- 1/2 ceaşcă lapte
- sare
Pentru umplutură:
- 1 pachet brânză de vaci
- 1/2 pachet unt
- 150 g smântână
- mărar tocat mărunt
Mod de preparare:
Frămânţi aluatul şi îl împărţi în doau. Din fiecare parte întinzi câte o foaie pe care o împărţi în pătrate.
Pui în fiecare pătrat câte o linguriţă de brânză frecată cu unt şi puţin mărar tocat. Indoi colţul şi lipeşti bine marginea.
Aşezi colţunaşii pe un blat de lemn pe care ai presărat puţină făină înainte. Pui un vas cu apă şi sare pe foc, iar când începe să fiarbă apa, pui colţunaşii.
Din când în când mişti vasul ca să nu se lipească colţunaşii. Sunt gata când încep să se ridice la suprafaţă.
Dai deoparte vasul, îl mai laşi 2-3 minute, scoţi colţunaşii şi îi serveşti cu unt şi cu smântână.
Pofta buna!