Colţunaşi cu branză si dulceaţă
PrinteazaColţunaşi cu branză si dulceaţă
- 250 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri apă
- sare
Ingrediente umplutură:
- 200 g brânză de vaci
- 1 ou
- sare
- 1 borcan de dulceaţă
- 100 g smântână
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Pui la fiert o oală cu apă şi sare şi o laşi pe foc până pregăteşti colţunaşii astfel: frămânţi un aluat din făină, ouă, apă călduţă şi un praf de sare, apoi îl întinzi într-o foaie nu prea subţire, pe care o tai pătrate.
Pe jumătate dintre ele pui câte o lingură de brânză de vaci frecată cu oul şi un praf de sare şi pe celelalte pui câte o lingură de dulceaţă.
Le îndoi astfel încât să obţii triunghiuri sau dreptunghiuri, presezi bine marginile ca să se lipească şi dai drumul colţunaşilor, cu grijă, în apa care clocoteşte.
Când sunt gata îi stropeşti cu smântână şi îi presari cu zahăr pudră, dacă-ţi plac mai dulci.
Colţunaşi cu brânză si dulceaţă
Pofta buna!