Coltunasi cu carne cu garnitura de sos rosu
PrinteazaColtunasi cu carne cu garnitura de sos rosu
- 300 g făină
- 4 ouă
- 3 gălbenuşuri
- sare
- 1 ceapă
- 400 g carne
- 1 felie franzelă
- 6 g parmezan
- 180 g unt
Mod de preparare:
Aluatul se prepară din 260 g făină, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, 50 g unt şi sare.
Se întinde pe o planşetă şi se taie pătrate de 5-6 cm.
Se unge cu ou şi se pune cîte o lingură mică de tocătură (făcută din carnea tăiată bucăţele, sotată cu ceapă tocată, dată prin maşina de tocat şi amestecată cu 1 ou, 1 gălbenuş, franzela muiată şi stoarsă, sare şi piper), se învelesc şi se lipesc bine la margine.
Se fierb 8 minute, se strecoară cu atenţie, se aşază pe un platou napate cu unt topit şi se presară pe ele parmezanul ras.
Se servesc cu sos de roşii.
Pofta buna!