Coltunasi cu carne la cuptor
PrinteazaColtunasi cu carne la cuptor
- 250 g carne
- 1 lingură unt
- 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă
- 1 linguriţă făină
- 1 lingură brânză
- 1 lingură unt
- piper
Mod de preparare:
Se face un aluat de tăiţei din două ouă, însă ceva mai moale. Separat se trece prin maşină carnea, de preferinţă de berbec, se prăjeşte într-o tigaie cu unt, se toarnă o ceaşcă de zeamă de carne şi se adaugă făina.
Se lasă să scadă şi se dă la o parte să se răcorească. Se întinde foaia de aluat, se pun din loc în loc moviliţe de carne, deasupra se pune a doua foaie de aluat (foarte subţire) şi se taie cu o formă rotundă.
Se strâng bine marginile între degete. Se opăresc 20 de minute în supă clocotită (să nu fiarbă), se scurg şi se aşază într-o farfurie rezistentă la foc, punând între ei brânză, piper şi unt.
Se toarnă zeamă de carne concentrată cât să-i cuprindă şi se dau la cuptor trei sferturi de oră, la foc potrivit.
Pofta buna!