Coltunasi cu carne
PrinteazaColtunasi cu carne
- toale produsele necesare pentru un aluat fară drojdie
- umplutură
Mod de preparare:
Facem un aluat fără drojdie şi pregătim umplutura. Intindem aluatul atît de subţire, încît să se întrezărească masa sau fundul pe care lucrăm. Cu un pahar de apă tăiem cercuri clin foaie, ungem marginile cu albuş (ca să nu se desfacă la fiert), punem în mijloc o linguriţă mică de umplutură şi lipim marginile.
Colţunaşii au astfel formă de semilună. Aşezăm colţunaşii pe o sită şi îi acoperim cu un şervet, ca să nu se usuce. Cu 5-10 minute înainte de a-i servi, îi tierbem în apă clocotită, cu sare.
Cînd colţunaşii ies a doua oară deasupra apei, îi scoatem cu o lingură de spumuit, pe o farfurie, şi îi servim cu unt topit.
Putem să fierbem colţunaşii şi în.bulion de carne strecurat, servindu-i ca supă cu colţunaşi.
Pofta buna!