Coltunasi cu ciuperci si sos Madera
PrinteazaColtunasi cu ciuperci si sos Madera
- 300 g făină
- 4 ouă
- 4 gălbenuşuri
- 450 g ciuperci
- 1 ceapă
- 1 legătură mărar
- 2 linguri smîntînă
- sare
- piper
- 150 g unt
- 2 linguri pesmet
- 1 1/2 lingură făină
Mod de preparare:
Se face aluatul din 260 g făină, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, sare, unt şi puţină apă. Se întinde aluatul pe o planşetă şi se taie pătrate de 5-6 cm.
Aluatul se unge cu ou şi se pune cîte o linguriţă de tocătură (făcută din ciupercile bine spălate şi stoarse, tăiate mărunt şi sotate cu ceapa tocată, apoi se mai pune11/3 lingură făină, 2 linguri smîntînă, 2 linguri pesmet, sare, piper, 2 ouă şi 2 gălbenuşuri crude se fierb şi se dau la rece).
Pe fiecare pătrat se pune cîte o linguriţă de tocătură, se rulează în formă triunghiulară, se lipesc bine marginile.
Se fierb 8 minute în apă clocotită cu sare, se strecoară cu atenţie şi se aşază pe platou cu unt topit peste ele.
Separat se serveşte la sosieră sos Madera.
Pofta buna!