Coltunasi cu ciuperci si sos Madera

Printeaza

Coltunasi cu ciuperci si sos Madera

Ingrediente:Coltunasi cu ciuperci si sos Madera

  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 4 gălbenuşuri
  • 450 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri smîntînă
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 1 1/2 lingură făină

 

Mod de preparare:

Se face aluatul din 260 g făină, 2 ouă, 2 gălbenuşuri, sare, unt şi puţină apă. Se întinde aluatul pe o planşetă şi se taie pătrate de 5-6 cm.

Aluatul se unge cu ou şi se pune cîte o linguriţă de tocătură (făcută din ciupercile bine spălate şi stoarse, tăiate mărunt şi sotate cu ceapa tocată, apoi se mai pune11/3 lingură făină, 2 linguri smîntînă, 2 linguri pesmet, sare, piper, 2 ouă şi 2 gălbenuşuri crude se fierb şi se dau la rece).

Pe fiecare pătrat se pune cîte o linguriţă de tocătură, se rulează în formă triunghiulară, se lipesc bine mar­ginile.

Se fierb 8 minute în apă clocotită cu sare, se strecoară cu atenţie şi se aşază pe platou cu unt topit peste ele.

Separat se serveşte la sosieră sos Ma­dera.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.