Colţunaşi cu piept de pui si spanac
PrinteazaColţunaşi cu piept de pui si spanac din: faina, oua, lapte, sare, piept de pui, ceapa, spanac, cascaval, margarina, ou, boabe de piper, foi de dafin, sare si piper.
pentru coltunasi:
- 800 g faina
- 4 oua
- 2-3 linguri lapte
- sare
pentru umplutura:
- 400 g piept de pui fara os
- 1 ceapa mijlocie
- 400 g spanac fiert
- 100 g cascaval
- 100 g margarina
- 1 ou
- 10 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerni făina pe o planşetă de lemn, pui ouăle în mijlocul moviliţei de făină, presari un praf de sare şi frămânţi bine până obţii un aluat suficient de tare. Dacă aluatul este prea gros, îl subţiezi cu 3 linguri de lapte, întinzi aluatul într-o foaie de 3 mm grosime şi o tai în pătrăţele, pe care I le presari cu făină şi le laşi deoparte.
După ce a fiert pieptul de pui, îl toci cât mai mărunt. Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, apoi o căleşti timp de 3 minute în margarină. Adaugi peste ceapa călită carnea de pui, spanacul fiert şi tocat mărunt şi mai laşi totul la foc mic, timp de 15 minute. Apoi îl dai la răcit.
Intre timp, amesteci oul crud cu 50 g caşcaval dat pe răzătoarea mare şi adaugi şi carnea călită. Potriveşti gustul de sare şi de piper şi omogenizezi bine compoziţia. Din această compoziţie pui în centrul fiecărui pătrat de aluat câte o lingură de umplutură, apoi împătureşti colţunaşii, unind două colţuri ale pătratului şi presând bine pe margini pentru a nu se desface.
Pui colţunaşii în apă clocotită, în care ai pus puţină sare, foi de dafin şi boabe de piper şi fierbi totul la foc mic, timp de 10-15 minute. După ce au fiert, scoţi colţunaşii din apă cu o spumieră şi îi laşi să se scurgă. Pui colţunaşii într-o tavă unsă cu margarina rămasă şi îi presari deasupra cu restul de caşcaval dat pe răzătoarea mică.
Pui tava în cuptorul încins şi coci colţunaşii timp de 10-15 minute, la foc potrivit. Serveşti colţunaşii calzi, cu sos de roşii şi cu diverse garnituri, după preferinţe.
Colţunaşi cu piept de pui si spanac
Pofta buna!