Coltunasi cu piersici
PrinteazaColtunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie.
- 1 ou, făină şi sare pentru aluat
- 500 g piersici
- 1 cană cu smântână
- 1 cană cu zahăr tos
- vanilie
Mod de preparare:
Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde amestecul.
Frământaţi un aluat tare, întindeţi foaie subţire, lăsaţi să se odihnească 15 minute.
Spălaţi fructele, tăiaţi-le romburi mici, aşezaţi-le într-o strecurătoare şi acoperiţi-le cu 2 linguri cu zahăr. Din zahărul rămas şi 1 pahar cu apă faceţi un sirop legat, răciţi-l 10 minute şi amestecaţi-l cu smântână.
Aromatizaţi sosul cu zahăr vanilinat, lăsaţi deoparte.
Intindeţi aluatul în foaie subţire (să se vadă prin ea), tăiaţi pătrate, puneţi fructele pe un colţ, lipiţi în triunghi şi puneţi colţunaşii să fiarbă în apă care clocoteşte.
Scoateţi cu spumiera într-un castron adânc, acoperiţi cu sosul de smântână, serviţi desertul cald.
Pofta buna!