Coltunasi cu raci cu garnitura de sos

Printeaza

 Coltunasi cu raci cu garnitura de sos 

Ingrediente:Coltunasi cu raci cu garnitura de sos

  • 30-35 raci
  • 300 g făină
  • 4 ouă
  • 5 gălbenuşuri
  • sare
  • boia iute
  • 3 linguri smantană
  • 180g unt
  • 1 ceapă
  • 1 foaie dafin
  • 1 1/2 pahar supă

 

Mod de preparare:

Aluatul se face clin 260 g făină, 50 g unt, 3 ouă şi 3 gălbenuşuri. Se în­tinde pe o planşetă şi se taie pătrate de 5-6 cm.

Racii bine spălaţi se fierb 12 minute cu apă, sare, 1 ceapă şi l foaie dafin. Se scot racii şi cozile se taie mărunt.

Se prepară untul de raci şi cu el se face un sos cu 2 linguri făină, 11/2 pahar supă, sare şi boia.

Racii se amestecă cu jumătate din sos, 2 linguri pesmet, 1 ou, 1 gălbenuş.

Cu această compoziţie se umplu colţunaşii, se fierb 8 minute în apă cu sare, se strecoară cu atenţie şi se aşază pe un platou cu unt topit peste ei.

Restul de sos se amestecă cu 3 linguri smîntînă şi se serveşte separat.

La fel se prepară colţunaşii din peşte, vanat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.