Coltunasi cu raci cu garnitura de sos
PrinteazaColtunasi cu raci cu garnitura de sos
- 30-35 raci
- 300 g făină
- 4 ouă
- 5 gălbenuşuri
- sare
- boia iute
- 3 linguri smantană
- 180g unt
- 1 ceapă
- 1 foaie dafin
- 1 1/2 pahar supă
Mod de preparare:
Aluatul se face clin 260 g făină, 50 g unt, 3 ouă şi 3 gălbenuşuri. Se întinde pe o planşetă şi se taie pătrate de 5-6 cm.
Racii bine spălaţi se fierb 12 minute cu apă, sare, 1 ceapă şi l foaie dafin. Se scot racii şi cozile se taie mărunt.
Se prepară untul de raci şi cu el se face un sos cu 2 linguri făină, 11/2 pahar supă, sare şi boia.
Racii se amestecă cu jumătate din sos, 2 linguri pesmet, 1 ou, 1 gălbenuş.
Cu această compoziţie se umplu colţunaşii, se fierb 8 minute în apă cu sare, se strecoară cu atenţie şi se aşază pe un platou cu unt topit peste ei.
Restul de sos se amestecă cu 3 linguri smîntînă şi se serveşte separat.
La fel se prepară colţunaşii din peşte, vanat.
Pofta buna!