Colţunaşi cu ricotta

Printeaza

O reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel, nucsoara si piper.

Ingrediente:Colţunaşi cu ricotta

  • 600 g faină albă
  • 3 ouă
  • 200 ml vin alb
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

pentru umplutură:

  • 750 g ricotta
  • 100 g parmezan
  • 2 ouă
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • nucşoară
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Aranjează faina pe planşetă în formă de fântână, adaugă 2 ouă, vinul, uleiul, un praf de sare şi zahărul. Frământă până când obţii un aluat moale şi neted (dacă este nevoie, adaugă puţină apă). Acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească.

Pune ricotta într-un vas, adaugă parmezanul ras, ouăle, pătrunjelul tocat, un praf de nucşoară, sare şi piper, după gust. Amestecă bine toate ingredientele cu o lingură de lemn.

Sparge un ou într-o cană şi bate-1 energic cu furculiţa, întinde aluatul într-o foaie subţire de câţiva milimetri. Cu ajutorul unui pahar de vin cu diametrul de 10-12 cm (cu gura în jos), decupează din foaia de aluat cercuri.

Pune pe fiecare cerc câte o linguriţă de umplutură, apoi pliază-le în două, unge marginile cu ou bătut şi lipeşte-le în aşa fel încât să obţii colţunaşi în for­mă de semilună. îmbracă o tavă cu hârtie de copt şi pune pe ea colţunaşii. Unge-i cu ou bătut şi înţeapă-i cu o scobitoare în două locuri de pe suprafaţa fiecăruia.

Pune tava în cuptor şi coace colţunaşii la 180° C circa 10-15 minute. Scoate-i din cuptor şi serveşte-i calzi.

Colţunaşi cu ricotta

Colţunaşi cu ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.