Colţunaşi cu ricotta
PrinteazaO reteta de coltunasi cu ricotta din: faina alba, oua, vin alb, ulei de floarea soarelui, zahar, sare, ricotta, parmezan, oua, patrunjel, nucsoara si piper.
- 600 g faină albă
- 3 ouă
- 200 ml vin alb
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 1 linguriţă zahăr
- sare
pentru umplutură:
- 750 g ricotta
- 100 g parmezan
- 2 ouă
- 1 lingură pătrunjel tocat
- nucşoară
- sare şi piper
Mod de preparare:
Aranjează faina pe planşetă în formă de fântână, adaugă 2 ouă, vinul, uleiul, un praf de sare şi zahărul. Frământă până când obţii un aluat moale şi neted (dacă este nevoie, adaugă puţină apă). Acoperă-1 cu folie alimentară şi lasă-1 să se odihnească.
Pune ricotta într-un vas, adaugă parmezanul ras, ouăle, pătrunjelul tocat, un praf de nucşoară, sare şi piper, după gust. Amestecă bine toate ingredientele cu o lingură de lemn.
Sparge un ou într-o cană şi bate-1 energic cu furculiţa, întinde aluatul într-o foaie subţire de câţiva milimetri. Cu ajutorul unui pahar de vin cu diametrul de 10-12 cm (cu gura în jos), decupează din foaia de aluat cercuri.
Pune pe fiecare cerc câte o linguriţă de umplutură, apoi pliază-le în două, unge marginile cu ou bătut şi lipeşte-le în aşa fel încât să obţii colţunaşi în formă de semilună. îmbracă o tavă cu hârtie de copt şi pune pe ea colţunaşii. Unge-i cu ou bătut şi înţeapă-i cu o scobitoare în două locuri de pe suprafaţa fiecăruia.
Pune tava în cuptor şi coace colţunaşii la 180° C circa 10-15 minute. Scoate-i din cuptor şi serveşte-i calzi.
Colţunaşi cu ricotta
Pofta buna!