Coltunasi cu sos picant
PrinteazaColtunasi cu sos picant din: faina, apa, varza, carne de porc, usturoi, ghimbir, ou, ceapa, vin de orez, ulei de susan brun, sos de soia, otet de orez sau de mere, ulei de susan si ardei iute.
Aluat:
- 320 g făină
- 150 ml apă
Umplutură:
- 6 frunze de varză
- 200 g carne de porc tocată
- 2 căţei de usturoi
- 1 cm ghimbir
- 1 ou
- 2 cepe verzi
- 2 linguri vin de orez
- 1 lingură ulei de susan brun
- 2 linguri sos de soia
Sos:
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingură oţet de orez sau de mere
- 1 lingură ulei de susan
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Se cerne făina pe planşetă şi se toarnă treptat 150 ml apă; se frământă aluatul şi se lasă să se odihnească 30 min.
Se prepară umplutura: se opăresc frunzele de varză şi se taie fâşii late de 2 cm. Toate se aşază într-un castron, împreună cu carnea, ceapa, usturoiul şi ghimbirul tocate, oul, vinul, uleiul şi sosul de soia; se amesteca.
Se taie bucăţele de aluat cât o nucă şi se întinde din fiecare câte un disc gros de 2 mm. In mijlocul fiecărui disc se aşază câte o lingură de umplutură, se pliază pe jumătate şi se presează marginile astfel încât să arate ca un evantai.
Găluştele se aşaza distanţate, pe planşeta tapetată cu făină, ca să nu se lipească unele de altele.
Se încinge într-o tigaie o lingură de ulei şi se prăjesc colţunaşii 2 min. Se toarnă apă clocotită, ca să ajungă la jumătatea înălţimii stratului de colţunaşi. Se acoperă cu un capac şi se înăbuşă 3 min. Se îndepărtează apoi capacul şi se lasă să fiarbă până se evaporă apa.
Se prepară sosul: se amestecă sosul de soia cu oţet şi ulei de susan şi se adaugă ardei iute tocat. Colţunaşii se servesc alături de sos, în care se vor înmuia.
Coltunasi Tiao-c cu sos picant
Pofta buna!