Colţunaşi cu varză călită cu mărar
PrinteazaColţunaşi cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru, piper, faina, apa, gris si sare.
- 300 ml ulei
- 400 g varza calita
- 1 ceapa
- marar
- cimbru
- piper
- 400 g faina
- 200 ml apa
- 1 lingurita gris
- 1/2 lingurita sare
Mod de preparare:
Căleşti ceapa puţin, apoi o amesteci cu varza tocată mărunt (varza să fie acră), adaugi piperul, cimbrul, grisul, după gust. Când este gata, o dai la răcit. între timp, pregăteşti aluatul, într-un vas adaugi apă caldă cu puţină sare şi frămânţi împreună cu făina, până nu se mai lipeşte aluatul de mâini.
Intinzi foaia subţire de 2-3 mm pe care o tai cum vrei, pătrate sau triunghiuri. Pe fiecare pătrat pui câte o lingură de varză şi mărar şi presezi bine cu degetul, să nu iasă conţinutul. Prăjeşti colţunaşii într-o tavă cu ulei, până se rumenesc uşor pe ambele părţi. Serveşti colţunaşii calzi. Este o reţetă care merge foarte bine şi în perioada de post.
Colţunaşi cu varză călită cu mărar
Pofta buna!
Nu am mancat coltunasi cu varza calita pana acum
Ce pofta mi-ai facut de niste coltunasi