Colţunaşi cu vişine
PrinteazaColţunaşi cu vişine
Ingrediente:
- 300 g făină
- 1 kg vişine
- 50 g unt
- 3 ouă
- 2 linguri smântână
- 125 ml apă
- sare
- 100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Frămânţi apoi bine un aluat (ca cel de tăieţei) din făină, ouă, apă caldă şi un praf de sare şi când e gata îl întinzi într-o foaie subţire, pe care o laşi 10 minute să se usuce.
Intre timp pui la foiert o oală de 3 l de apa si 1 lingurita de sare. Tai apoi foaia de aluat in patrate cu latura de 7-8 cm, aşezi pe fiecare 3 vişine, apoi lipeşti marginile aluatului, presându-le bine.
Când apa clocoteşte, le dai drumul colţunaşilor şi-i fierbi 10-15 minute. îi scoţi apoi pe un platou, îi stropeşti cât sunt fierbinţi cu unt şi smântână şi-i presari cu zahăr pudră.
Colţunaşi cu vişine
Poftă bună!