Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]
Coltunasi la cuptor cu gem
PrinteazaColtunasi la cuptor cu gem din: faina, unt, praf de copt, sare, zahar, oua, smantana, gem.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 6 linguri unt
- 1 lingură praf de copt
- 1 praf de sare
- 5 linguri zahăr
- 3 ouă
- 4 linguri smântână
- 200 ml apă
- gem de caise
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare:
Frămânţi făina cu untul, ouăle bătute, smântână, praful de copt, sarea şi zahărul.
Adaugi apa călduţă puţin câte puţin, până obţii un aluat care nu se mai ţine de degete.
Intinzi aluatul şi decupezi cercuri cu o cană. Pui o lingură de gem de caise şi lipeşti capetele, aşezi colţunaţii în tavă, în care ai pus hârtie de copt, îi ungi cu ou şi-i dai la cuptor până se rumenesc.
Coltunasi la cuptor cu gem
Pofta buna!
poate iti place si:
Coltunasi cu branza de vaca
Coltunasi cu branza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]
Pofta buna!
Bună ziua, am făcut colțunași cu gem la cuptor. Mulțumesc pentru reteta ..Sunt grozavi