Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer

Printeaza

Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer din: faina, oua, ceapa, dovleac de palcinta, seminte de in, svaiter, ceapa, faina, branza de vaci, lapte, curry, sare, piper, ulei de masline.

Ingrediente:Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer

  • 400 g faina
  • doua oua
  • doua cepe
  • 500 g dovleac de placinta
  • doua linguri cu seminte de in
  • 300 g svaiter
  • o ceapa alba
  • o lingura cu faina
  • 200 g branza de vaci
  • 500 ml lapte
  • 5 g curry
  • sare
  • piper
  • 70 ml ulei de masline

 

Mod de preparare:

Dovleacul se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierbe zece minute. Se pasează, se amestecă bine cu brânza de vaci, jumătate din cantitatea de şvaiţer ras, sare şi piper.

Ouăle se amestecă bine cu făina, 20 ml ulei şi jumătate de linguriţă cu sare.

Se frământă, se lasă aluatul să se odihnească zece minute, apoi se întinde o foaie subţire.

Din loc în loc se pun grămăjoare din compoziţie pe jumătate din foaia de aluat, se aşază deasupra aluatul rămas, se presează în jurul compoziţiei şi se decupează cu o rotiţă zimţată.

Se fierb colţunaşii zece minute, se scot într-un bol, se amestecă bine cu ceapa roşie tăiată felii subţiri şi se păstrează la cald.

Ceapa albă se toacă mărunt, se căleşte în uleiul rămas, se adaugă făina, pudra de curry, sare, piper şi laptele dulce. Se fierbe totul până se îngroaşă, apoi se serveşte alături de colţunaşii calzi.

In momentul servirii se presara restul de svaiter ras si seminte de in.

Colţunaşi cu dovleac şi şvaiţer

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.