Coltunasi cu faina de hrisca si spanac
PrinteazaColtunasi cu faina de hrisca si spanac din: faina de hrisca, faina de secara, faina de grau, spanac, ulei de masline, parmezan, cas de vaca, unt, ceapa, usturoi, oua, cartofi, nucsoara, sare, piper si salvie.
- 100 g făină de hrişcă
- 100 g făină de secară
- 100 g făină de grâu
- 300 g spanac
- 50 ml ulei de măsline
- 100 g parmezan ras
- 100 g caş de vacă
- 150 g unt
- 1 ceapă albă
- 2 căţei de usturoi
- 4 ouă
- 2 cartofi fierţi
- nucşoară
- sare, piper
- 6 frunzuliţe de salvie
Mod de preparare:
Frămânţi un aluat potrivit de tare din făină, ouă, uleiul de măsline (1 lingură) şi sare. Acopei vasul cu un prosop şi îl laşi să stea 30 de minute. Spanacul curăţat şi spălat îl pui în apă clocotită cu sare. Il opăreşti puţin şi îl toci mărunt.
Ceapa şi usturoiul curăţate le toci mărunt şi le rumeneşti în 30 g unt. Zdrobeşti cu furculiţa cartofii fierţi şi caşul şi le omogenizezi împreună cu spanacul, ceapa şi usturoiul.
Condimentezi după gust cu sare, piper şi nucşoară.
Intinzi aluatul pe planşetă, decupezi cercuri de 8 cm, în mijlocul cărora pui câte o linguriţă de umplutură şi lipeşti marginile cu grijă, prin presare.
Fierbi colţunaşii în apă cu sare. Restul de unt îl baţi bine, îl amesteci cu salvie şi îl torni peste colţunaşii de pe platou.
Presari deasupra parmezan ras şi apoi îi poţi servi.
Coltunasi cu faina de hrisca si spanac
Pofta buna!