Coltunasi cu fileuri de peste

Printeaza

Coltunasi cu fileuri de peste din: file de peste, faina, apa, ceapa, ou, morcov, piper, frunza de dafin, ulei, patrunjel, sare, rosii, usturoi.

Ingrediente:

  • 500 g fileuri de peşte
  • 400 g făină
  • 200 ml apă
  • o ceapă
  • un ou
  • un sfert de morcov
  • 4 boabe de piper
  • o frunză de dafin
  • ulei de floarea-soarelui
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • roşii
  • căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Coltunasi cu fileuri de peste: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se aşază într-un castron. într-o oală se pun la fiert doi litri de apă, morcovul, frunza de dafin, boabele de piper şi sarea.

Când a început să fiarbă, se adaugă fileurile de peşte, se dă focul la minim şi se: fierb zece mi­nute. Se scot cu o spumieră, se curăţă de oase şi se taie în bucăţele.

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte până când devine sti­cloasă. Se amestecă bine cu peştele, un ou, sarea şi piperul. Intr-un castron se pun făina cer­nută, apa rece, oul rămas, sarea şi piperul. Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se lasă să se odihnească cinci minute şi se întinde o foaie subţire.

Din aceasta se taie cercuri cu o cană, se pune compoziţie la mijloc, se pliază şi se presează marginile, ca să nu iasă com­poziţia. Se prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un şervet absorbant.

Se servesc cu un sos din roşii, usturoi, sare, piper şi pătrunjel tocat.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.