Coltunasi cu brinza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]
Coltunasi cu fructe si nuci
PrinteazaIngrediente:
- 8-12 caise
- 250 g făină albă
- 250 g făină integrală
- 1 praf sare
- 1 linguriţă praf de copt
- 2 gălbenuşuri
- 250 g brânză de vaci
- 200 ml lapte
- 4 linguri unt topit
- 200 g miere de pădure
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 100 g nuci
Mod de preparare:
Se spală fructele, se şterg şi se taie jumătăţi: se golesc de sâmburi şi pulpa se taie cubuleţe.
Se amestecă cele două sortimente de făină cu sare şi praf de copt. Se bat gălbenuşurile cu brânză de vaci şi se adaugă laptele.
Se înglobează în amestecul de făină, turnând treptat. Se înfăşoară aluatul obţinut în folie şi se lasă să se odihnească 15-30 min.
Intr-o oală mare se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat şi se taie cerculeţe cu o formă specială.
Pe câte o jumătate de cerculeţ se aşază fructe şi se pliază deasupra semicercul gol.
Se presează bine marginile ca să se lipească.
Colţunaşii se pun în apă, pe rând, şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 6-8 min.
Când sunt gata se scot cu lingura de spumă şi se păstrează la cald. Se topeşte untul şi se adaugă miere şi suc de lămâie.
Nu se lasă să fiarbă. Se repartizează colţunaşii pe farfurii şi se,stropesc cu miere; se presară nuci.
Coltunasi cu fructe si nuci
poate te intereseaza si:
Coltunasi cu piersici
Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]
Coltunasi cu branza de vaci telemea
Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]
Coltunasi cu carnati
Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]
Pofta buna!