Coltunasi cu gem de fructe din: unt, zahăr, praf de copt, făină, ou, sare, gem de fructe, zahar pudra.
Ingrediente:
100 g unt
100 g zahăr
1 linguriţă praf de copt
250 g făină
1 ou
1 praf sare
gem de fructe
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Combini făina cernută, în prealabil, cu praful de copt şi sarea. Baţi untul cu zahărul până când obţii un amestec pufos.
Incorporezi, pe rând, făina în ploaie şi oul bătut în fir subţire.
Frămânţi un aluat moale şi omogen pe care-l dai la frigider, 30 de minute, înfăşurat în folie de plastic.
Presari făină pe masă şi întinzi aluatul în foaie nu foarte subţire.
Decupezi, cu gura unui pahar, forme rotunde, aşezi pe o bucată de aluat puţin gem, acoperi cu cealaltă parte şi lipeşti uşor marginile. Procedezi în acest fel până când termini toată compoziţia.
Aşezi colţunaşii formaţi într-o tavă în care ai întins, în prealabil, foaie de copt.
Dai la cuptorul încins aproximativ 15 minute, până se rumenesc. îi serveşti pudraţi cu zahăr.
Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]
Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Vreau si eu coltunasi din astia 🙂