Coltunasi cu gem din: apa, faina, esenta de vanilie, sare, zahar, gem de prune, zahar pudra.
Ingrediente:
100 ml apa
120 g faina
esenta de vanilie
sare
1 lingurita zahar
gem de prune
30 g zahar pudra
Mod de preparare:
Amesteci apa cu făina, sarea, zahărul şi esenţa de vanilie. Frămânţi aluatul şi îl laşi deoparte 15 minute.
Il întinzi apoi în foaie subţire şi îl decupezi în mai multe bucăţi pătrate.
Umpli fiecare formă cu câte o linguriţă de gem. împătureşti şi presezi bine.
Pui apa la fiert cu puţină sare. Când dă în clocot, adaugi colţunaşii şi îi ţii până se ridică la suprafaţă. îi scoţi cu o paletă şi îi scurgi bine de apă.
Când s-au mai răcit îi poţi presăra, dacă vrei, cu zahăr pudră.
Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]
Coltunasi cu brinza de vaca din: branza de vaca, oua, faina, sare, smantana si unt. Ingredinte: 1/2 kg branza de vaca 3 oua 4 linguri faina sare 1 pahar smantina 2 linguri unt Mod de preparare Se face o foaie de taitei din faina, 2 oua si sare. Se intinde foaia pe planseta, se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.