Coltunasi cu gutui si miere
PrinteazaColtunasi cu gutui si miere din: gutui, zahar, faina, unt, oua, zeama de lamaie, anason, vanilie, sare.
Ingrediente:
- 1,5 kg gutui
- 500 g zahar
- 350 g faina cernuta
- 200 g unt moale
- 2 oua
- zeama de la o lamaie
- 1 varf de cutit anason
- 1 varf de cutit vanilie (baton ras)
- 4 linguri miere lichida
- sare
Mod de preparare:
Coltunasi cu gutui si miere: Puneti faina impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta, faceti o gropita la mijloc, spargeti un ou si adaugati untul taiat bucatele.
Framantati un aluat, adaugand, daca este nevoie, si putina apa, si lasati-l sa se odihneasca.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, rasfirati deasupra untul ramas taiat bucatele, rulati aluatul facand un sul foarte bine strans, inveliti-l intr-un servet de bucatarie si tineti-l 30 de minute la rece.
Curatati gutuile, taiati-le in patru si indepartati semintele si partea lemnoasa. Puneti-le intr-o cratita, acoperiti-le cu apa, adaugati zeama de lamaie si anasonul si lasati-le sa fiarba o jumatate de ora, din momentul cand apa incepe sa clocoteasca.
Varsati jumatate din apa in care au fiert, puneti-le din nou pe foc, fierbeti-le inca 30 de minute, pana ce incep sa se ingroase, si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 200C. Intindeti aluatul si taiati din el cercuri cu ajutorul unui pahar cu gura mare sau cu un bol.
Puneti pe fiecare jumatate de cerc cate-o lingura de umplutura de gutui si pliati aluatul in doua, lipind bine marginile prin apasare.
Asezati coltunasii pe o tava infainata, ungeti-i cu un galbenus batut si coaceti-i 25 de minute in cuptorul incins.
Inainte de a-i servi calduti ungeti-i cu miere.
Pofta buna!