Coltunasi indieni

Printeaza

Coltunasi indieni din: faina, ulei, apa, sare, cartofi, telina, morcov, ardei, ceapa, lamaie, chimen, turmeric, patrunjel.

Ingrediente:Coltunasi_indieni

  • 450 g făină
  • 4 linguri cu ulei
  • 200 ml apă călduţă
  • sare

Pentru umplutura:

  • 3 cartofi
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă mică
  • ulei
  • 1 lămâie
  • chimen măcinat
  • turmeric
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare şi uleiul. Toarnă treptat apa până când aluatul devine elastic. Dă la rece 30 de minute.

Fierbe cartofii, morcovul şi ţelina. Căleşte ceapa împreună cu praful de chimen, adaugă un pic de turmeric şi lasă pe foc două minute.

Pune legumele fierte cubufeţe, ardeiul mărunţit şi lasă-le câteva minute, la de pe foc, adaugă suc de lămâie după gust, sare şi pătrunjel tocat.

Lasă să se răcească.întinde aluatul, decupează pătrate şi umple-le cu amestecul de legume. Umezeşte marginile şi lipeşte-le.

Prăjeşte colţunaşii în ulei încins şi serveşte-i imediat.

Coltunasi indieni

Coltunasi_indieni

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.