Coltunasi indieni
PrinteazaColtunasi indieni din: faina, ulei, apa, sare, cartofi, telina, morcov, ardei, ceapa, lamaie, chimen, turmeric, patrunjel.
- 450 g făină
- 4 linguri cu ulei
- 200 ml apă călduţă
- sare
Pentru umplutura:
- 3 cartofi
- 1 ţelină mică
- 1 morcov
- 1 ardei roşu
- 1 ceapă mică
- ulei
- 1 lămâie
- chimen măcinat
- turmeric
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecă făina cu un praf de sare şi uleiul. Toarnă treptat apa până când aluatul devine elastic. Dă la rece 30 de minute.
Fierbe cartofii, morcovul şi ţelina. Căleşte ceapa împreună cu praful de chimen, adaugă un pic de turmeric şi lasă pe foc două minute.
Pune legumele fierte cubufeţe, ardeiul mărunţit şi lasă-le câteva minute, la de pe foc, adaugă suc de lămâie după gust, sare şi pătrunjel tocat.
Lasă să se răcească.întinde aluatul, decupează pătrate şi umple-le cu amestecul de legume. Umezeşte marginile şi lipeşte-le.
Prăjeşte colţunaşii în ulei încins şi serveşte-i imediat.
Coltunasi indieni
Pofta buna!