Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]
Coltunasi mari
PrinteazaColtunasi mari din: faina, unt, galbenus, smantana, umplutura.
Ingrediente:
Aluat fără drojdie sau de colţunaşi cu carne:
- 400 g făină
- 50 g unt
- 1 gălbenuş
Umplutura:
- 10 linguri umplutură
- 10 linguri smîntînă (sau 2 linguri unt)
Mod de preparare:
Preparăm un aluat de colţunaşi. Pregătim umplutura din rasol de vacă, brînză de vaca şi chiar din varză acră tăiată.
Forma acestor colţunaşi este dreptunghiulară. Ei se fierb în apă clocotită.
Se servesc cu smîntînă sau cu unt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Coltunasi cu piersici
Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]
Coltunasi cu carnati
Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]
Coltunasi cu branza de vaci telemea
Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]
Pofta buna!
Au iesit buni coltunasii?
Bună,aș fi vrut să încerc rețeta ,dar nu e clară♀️,cîtă apă adăugați la 400 gr făină,1 gălbenuș,si 50 gr.unt?