Coltunasi mari

Printeaza

Coltunasi mari din: faina, unt, galbenus, smantana, umplutura.

 

Ingrediente:

Aluat fără drojdie sau de colţunaşi cu carne:

  • 400 g făină
  • 50 g unt
  • 1 gălbenuş

Umplutura:

  • 10 linguri umplutură
  • 10 linguri smîntînă (sau 2 linguri unt)

 

 

Mod de preparare:

Preparăm un aluat de colţunaşi. Pregătim umplutura din rasol de vacă, brînză de vaca şi chiar din varză acră tăiată.

Forma acestor colţunaşi este dreptunghiulară. Ei se fierb în apă clocotită.

Se servesc cu smîntînă sau cu unt.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Colțunași chinezești

Se opăresc 3 foi de varză chinezească, se scurg, se toacă. Se adaugă 300 g carne de porc semigrasă, tocată, 1 legătură ceapă verde tocată mărunt, 1 cățel usturoi pisat, 2 lingurițe sos de soia light, 1 linguriță vin de orez, sare, piper alb și 1 linguriță ulei de susan. Se amestecă, obținând o pastă […]

Moristi cu branza

Coltunasi cu piersici

Coltunasi cu piersici din: ou, faina, sare, piersici, smantana, zahar, vanilie. Ingrediente: 1 ou, făină şi sare pentru aluat 500 g piersici 1 cană cu smântână 1 cană cu zahăr tos vanilie   Mod de preparare: Spargeţi oul în farfurie, adăugaţi apă câtă încape în jumătate de coajă de ou, adăugaţi sare şi faină cât cuprinde […]

 

Moristi cu branza

Coltunasi cu carnati

Coltunasi cu carnati din: faina, ou, apa, cascaval, carnati afumati, sare, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g făină 1 ou 200 ml apă caşcaval cârnaţi afumaţi sare ulei pesmet   Mod de preparare: Se prepară un aluat mai tare din făină, ou, apă şi puţină sare. Se întinde o foaie subţire şi se decupează pătrate cu latura […]

 

Colţunaşi

Coltunasi cu branza de vaci telemea

Coltunasi cu branza de vaci telemea din: macaroane, unt, branza de vaci, oua, sare. Ingrediente: un aluat de macaroane cu ou 2 linguri unt 300 g brânză de vaci 2 ouă sare   Mod de preparare: Se prepară coca, se întinde o foaie şi se taie pătrate cu latura de 5-6 cm. In fiecare pătrat se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Au iesit buni coltunasii?

  2. Bună,aș fi vrut să încerc rețeta ,dar nu e clară‍♀️,cîtă apă adăugați la 400 gr făină,1 gălbenuș,si 50 gr.unt?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.