Coltunasi Napolitani
PrinteazaColtunasi Napolitani din: faina, oua, sare, branza ricotta, oua, mozzarella, busuioc, sare, piper boabe, carne macra de vita, pulpa de tomate, ceapa, vin rosu, ulei de masline si piper.
Ingrediente:
Pentru colţunaşi:
- 350 g făină
- 4 ouă
- sare
Pentru umplutură:
- 350 g brânză ricotta
- 2 ouă
- mozzarella
- busuioc proaspăt
- sare
- piper boabe
Pentru sos ragu:
- 300 g came macră de vită
- 500 g pulpă de tomate
- o ceapă
- câteva frunze de busuioc
- vin roşu
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Combinaţi ingredientele pentru aluat, frământaţi până când acesta este consistent şi are aspect lucios.
Separat, pregătiţi umplutura. In acelaşi castron puneţi brânza ricotta, ouăle, busuiocul, mozzarella rasă, sare şi piper măcinat, după gust.
Pregătiţi apoi sosul ragu astfel: într-un vas cu ulei, căliţi o ceapă. Când aceasta se aureşte, adăugaţi carnea tăiată în cuburi mici şi amestecaţi mereu până când aceasta va avea culoare maronie.
Puneţi sare, stropiţi compoziţia cu puţin vin şi, după câteva minute, puneţi miezul de roşii, fără coajă şi fără seminţe.
Lăsaţi vasul la foc domol o oră şi adăugaţi către sfârşit busuiocul tocat, sare şi piper după gust.
Pe planşetă întindeţi din aluat foi subţiri pe care le tăiaţi rotund cu diametrul de 20-25 cm.
Puneţi pe mijlocul fiecăreia din aceste forme, câte o lingură cu umplutură.
Fierbeţi colţunaşii în apă sărată, luaţi-i cu o spumieră şi aduceţi-i la masă ca felul întâi, stropiţi-i cu sos ragu şi decoraţi-i cu parmezan.
Coltunasi Napolitani
Pofta buna!