Coltunasi prajiti (gyoza)
PrinteazaColtunasi prajiti din: faina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, varza, ceapa verde, usturoi, ghimbir, sos de soia, sake, ulei de susan, sare si piper.
aluat:
- 150 g faina
- 120 ml apa
- 1 lingurita rasa praf de copt
- un varf de cutit sare
umplutura:
- 300 g carne de porc tocata
- 200 g varza
- 1 legatura ceapa verde
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita rasa ghimbir pudra
- 1 lingura sos de soia
- 300 ml sake (tuica slaba)
- 50 ml ulei de susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faceţi un aluat din făină apă, sare şi praful de copt stins cu 2-3 picături de oţet. Frământaţi-l bine şi împărţiţi-l în 20 de părţi. întindeţi bucăţelele de aluat, astfel încât să obţineţi foi rotunde şi subţiri, de circa 2mm grosime. Presăraţi-le cu făină, acoperiţi-le cu un şervet şi puneţi-le deoparte.
Pentru umplutură amestecaţi într-un castron carnea tocată cu varza şi ceapa, curăţate, spălate şi tocate cât mai mărunt. Adăugaţi pudra de ghimbir, sosul de soia, sake şi potriviţi de sare şi piper. Omogenizaţi bine amestecul şi împărţiţi-l în 20 de părţi. Intindeţi carnea pe fiecare rondea de aluat, pe o jumătate a acesteia şi acoperiţi cu partea rămasă.
Presaţi bine pe margini şi prăjiţi gyoza în putin ulei de susan până ce se rumenesc pe ambele părţi. Puneţi gyoza prăjite într-o cratiţă mare, adăugaţi apă fiartă’, până ce aceasta ajunge la jumătatea gyoza şi fierbeţi-le la foc mic până când se evaporă toată apa şi gyoza se umflă. Serviţi câte 5 gyoza fierbinţi la o porţie şi stropiţi-le cu un amestec de sos de soya şi oţet de orez.
Coltunasi prajiti
Pofta buna!
Nu prea ma omor dupa reteta asta