Coltunasi cu pui cu verdeata
PrinteazaColtunasi cu pui cu verdeata din: ou, sare, apa calda, faina, file de piept de pasăre, ceapă, verdeaţă, unt, piper.
Ingrediente:
- 1 ou
- 1/2 linguriţă sare
- 1 cană (250 ml) apă caldă
- circa 600 g făină
Pentru umplutură
- 500 g file de piept de pasăre
- 1 ceapă
- 1 legătură verdeaţă
- 2 linguri unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
In 500 g făină cernută, adaugi oul bătut cu sarea, apoi apa caldă. Frămânţi un aluat potrivit de tare, în care mai poţi adăuga făină, dacă estecazul.
După ce aluatul s-a odihnit 1/2 oră, îl întinzi în 3-4 foi groase de 3 cm, pe care le tai în pătrate de 4/4 cm.
Fierbi puţin carnea, o toci şi o amesteci cu ceapa rasă, 1/2 legătură verdeaţă, sare şi piper după gust. Pui umplutură pe 1/2 dintre pătrate şi acoperi cu pătratele rămase, apoi presezi marginile.
Fierbi colţunaşii la foc mediu, până se ridică la suprafaţă. Ii serveşti fierbinţi, cu puţin unt deasupra şi cu verdeaţă presărată.
Coltunasi cu pui cu verdeata
Pofta buna!