Coltunasi cu pui cu verdeata

Printeaza

Coltunasi cu pui cu verdeata din: ou, sare, apa calda, faina,  file de piept de pasăre,  ceapă, verdeaţă, unt, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 cană (250 ml) apă caldă
  • circa 600 g făină

Pentru umplutură

  • 500 g file de piept de pasăre
  • 1 ceapă
  • 1 legătură verdeaţă
  • 2 linguri unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

In 500 g făină cernută, adaugi oul bătut cu sarea, apoi apa caldă. Frămânţi un aluat potrivit de tare, în care mai poţi adăuga făi­nă, dacă estecazul.

După ce aluatul s-a odih­nit 1/2 oră, îl întinzi în 3-4 foi groase de 3 cm, pe care le tai în pătrate de 4/4 cm.

Fierbi puţin carnea, o toci şi o amesteci cu ceapa rasă, 1/2 legătură verdeaţă, sare şi piper după gust. Pui umplutură pe 1/2 dintre pătrate şi acoperi cu pă­tratele rămase, apoi pre­sezi marginile.

Fierbi colţunaşii la foc mediu, până se ridică la suprafaţă. Ii serveşti fierbinţi, cu pu­ţin unt deasupra şi cu ver­deaţă presărată.

 

Coltunasi cu pui cu verdeata

Coltunasi_cu_pui_cu_verdeata

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.