Coltunasi umpluti cu carne
PrinteazaColtunasi umpluti cu carne din: faina, oua, apa, sare, carne tocata, unt, supa de carne, piper, sare, sos de rosii, cascaval.
- 300 g făină
- 2 ouă
- 2 linguri apă
- sare
Pentru umplutură:
- 200 ml apă
- 250 g carne tocată
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 500 ml supă de carne
- piperul praf
- sare
- 6 linguri sos de roşii
- caşcaval ras
Mod de preparare:
Amesteci făina cu ouăle, apa şi un praf de sare. La final, trebuie să obţii un aluat elastic.
Căleşti carnea tocată în unt, după ce a scăzut apa, pui făina, piper şi sare după gust. împărţi aluatul în jumătate şi întinzi o foaie. Aşezi din loc în loc câte o lingură de umplutură, pui deasupra cealaltă foaie şi decupezi colţunaşii.
Lipeşti marginile, îi opăreşti 20 de minute în apă, fără să-i fierbi, după care-i scoţi, îi aşezi în tavă, torni supa de carne şi-i dai la cuptor până scade zeama, îi poţi servi cu sos de roşii şi presărări cu caşcaval ras.
Pofta buna!