Coltunasi umpluti cu ciuperci
PrinteazaColtunasi umpluti cu ciuperci din: faina, sare, ou, lapte batut, ulei, verdeata, ciuperci, ceapa, ulei, verdeata.
- 400 g făină
- sare
- 1 ou
- 100-150 ml lapte bătut
- ulei pentru prăjit
- verdeaţă tocată
Ingrediente umplutură:
- 150 g ciuperci champignon mici
- 1 ceapă mică
- 1 lingură ulei
- 1 ou
- 1 linguriţă verdeţuri uscate asortate: cimbru, oregano, pătrunjel
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un castron şi se amestecă împreună cu sarea şi un ou; se înglobează treptat laptele bătut. Se amestecă, obţinând un aluat omogen. Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie groasă de cca 2 mm şi se lasă să se usuce puţin pe planşetă.
Se curăţă ciupercile şi se toacă. Se toacă şi ceapa şi se căleşte în ulei încins; se adaugă ciupercile şi se presară verdeaţă. Eventual se adaugă puţină apă si se lasă să fiarbă cca 5 min. Se lasă să se răcească umplutura.
Se decupează din aluat 8 sau 12 cerculeţe pe care se aşază compoziţie de ciuperci. Se ung marginile cu ou şi se pliază sub formă de colţunaşi. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; când clocoteşte, se reduce focul şi se aşază colţunaşii. După ce urcă la suprafaţa apei, se mai fierb 5 min. şi se scot. Apoi se prăjesc puţin în ulei şi se servesc cu verdeaţă.
Coltunasi umpluti cu ciuperci
Pofta buna!