Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

Printeaza

O reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ulei, prosciutto si cascaval.

Ingrediente:Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

  • 200 g faină albă
  • 90 ml apă călduţă
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper
  • ulei pentru prăjit

pentru umplutură:

  • 150 g prosciutto
  • 100 g caşcaval (sau Emmentaler, Şvaiţer)

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia în apa călduţă amestecată cu uleiul de măsline, sare şi piper, după gust. Varsă compoziţia peste faina aşezată în formă de fântână într-un vas şi fră­mântă cu palmele până când obţii un aluat elastic şi omogen.

Pune aluatul într-un castron, acoperă-1 cu o cârpă umedă şi lasă-1 să crească. Intre timp, taie şunca şi brânza cuburi mici. Presară faină pe planşetă şi întinde cu sucitorul 2 foi din aluat.

Pune peste prima foaie de aluat gră­măjoare de umplutură, acoperă cu cea de-a doua foaie şi taie cu o formă rotundă, for­mând colţunaşii.

Prăjeşte-i în baie de ulei încins şi scoa- te-i pe hârtie absorbantă. Pune-le sare, după gust, şi ţine-i până când îi serveşti aşezaţi pe folie de aluminiu sau înfăşuraţi în hârtie de copt.

Variante: Poţi înlocui caşcavalul cu mozzarella tă­iată cubuleţe. Pentru un preparat mai uşor, aşază colţunaşii pe o tavă unsă cu ulei de măsline extravirgin şi coace-i circa 18 minu­te în cuptorul încălzit la 220° C.

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.