Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval
PrinteazaO reteta simpla de Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval din: faina alba, apa calduta, drojdie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ulei, prosciutto si cascaval.
- 200 g faină albă
- 90 ml apă călduţă
- 1/2 cub drojdie proaspătă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
- ulei pentru prăjit
pentru umplutură:
- 150 g prosciutto
- 100 g caşcaval (sau Emmentaler, Şvaiţer)
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în apa călduţă amestecată cu uleiul de măsline, sare şi piper, după gust. Varsă compoziţia peste faina aşezată în formă de fântână într-un vas şi frământă cu palmele până când obţii un aluat elastic şi omogen.
Pune aluatul într-un castron, acoperă-1 cu o cârpă umedă şi lasă-1 să crească. Intre timp, taie şunca şi brânza cuburi mici. Presară faină pe planşetă şi întinde cu sucitorul 2 foi din aluat.
Pune peste prima foaie de aluat grămăjoare de umplutură, acoperă cu cea de-a doua foaie şi taie cu o formă rotundă, formând colţunaşii.
Prăjeşte-i în baie de ulei încins şi scoa- te-i pe hârtie absorbantă. Pune-le sare, după gust, şi ţine-i până când îi serveşti aşezaţi pe folie de aluminiu sau înfăşuraţi în hârtie de copt.
Variante: Poţi înlocui caşcavalul cu mozzarella tăiată cubuleţe. Pentru un preparat mai uşor, aşază colţunaşii pe o tavă unsă cu ulei de măsline extravirgin şi coace-i circa 18 minute în cuptorul încălzit la 220° C.
Colţunaşi umpluţi cu prosciutto şi caşcaval
Poftă bună!