Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci
PrinteazaColtunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci din: faina, apa, ou, sare, dovleac, nuca, zahar, scortisoara, unt si dulceata de caise.
- 2 cani faina
- 1 cana cu apa calduta
- 1 ou
- sare
pentru umplutura:
- 500 g dovleac
- 5 mere
- 1 pahar de nuca macinata
- 4 linguri zahar
- scortisoara
mai trebuie:
- 3 linguri cu unt
- dulceata de caise sau smantana
Mod de preparare:
Cerni făina şi faci un culcuş la mijloc în care pui oul întreg, sarea şi apa turnată treptat.
Frămânţi, aducând cu degetele făina către interior. E gata aluatul când nu se mai lipeşte de mâini, e omogen şi destul de tare.
Acoperi şi laşi în repaus jumătate de oră, apoi întinzi o foaie pe care o vei tăia în pătrate.
Pregatesti umplutura:
Cureţi şi dai pe râzătoare dovleacul şi merele. Pui zahărul, aromele, nuca măcinată şi amesteci.
Din această umplutură iei cu linguriţa şi pui compoziţie în fiecare pătrăţel. Umezeşti marginile cu apă şi lipeşti.
Pui apa la fiert, adaugi sare şi, când clocoteşte, dai drumul colţunaşilor. Sunt gata când se ridică la suprafaţă.
Peste colţunaşii fierbinţi torni unt topit. Colţunaşii îi serveşti cu dulceaţă sau cu smântână.
Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci
Pofta buna!