Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci

Printeaza

Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci din: faina, apa, ou, sare, dovleac, nuca, zahar, scortisoara, unt si dulceata de caise.

Ingrediente:Coltunasi_umpluti_cu_dovleac_mere_si_nuci

  • 2 cani faina
  • 1 cana cu apa calduta
  • 1 ou
  • sare

pentru umplutura:

  • 500 g dovleac
  • 5 mere
  • 1 pahar de nuca macinata
  • 4 linguri zahar
  • scortisoara

mai trebuie:

  • 3 linguri cu unt
  • dulceata de caise sau smantana

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi faci un culcuş la mijloc în care pui oul întreg, sarea şi apa turnată treptat.

Frămânţi, aducând cu degetele făina către interior. E gata aluatul când nu se mai lipeşte de mâini, e omo­gen şi destul de tare.

Acoperi şi laşi în repaus ju­mătate de oră, apoi întinzi o foaie pe care o vei tăia în pătrate.

Pregatesti umplutura:

Cureţi şi dai pe râzătoare dovleacul şi merele. Pui zahărul, aromele, nuca măcinată şi ames­teci.

Din această umplutură iei cu linguriţa şi pui compoziţie în fiecare pătrăţel. Umezeşti margini­le cu apă şi lipeşti.

Pui apa la fiert, adaugi sare şi, când clocoteşte, dai drumul colţunaşilor. Sunt gata când se ridică la suprafaţă.

Peste colţunaşii fierbinţi torni unt topit. Colţunaşii îi serveşti cu dulceaţă sau cu smântână.

Coltunasi umpluti cu dovleac, mere si nuci

Coltunasi_umpluti_cu_dovleac_mere_si_nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.