Colţunaşi umpluţi cu file de peşte

Printeaza

Colţunaşi umpluţi cu file de peşte din: faina, apa, sare, ou, file de peste, ceapa, sare, boabe de piper, ulei, frunza de dafin, morcov, suc de rosii, usturoi, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 400 g faina
  • 1 cana cu apa
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • sare
  • piper

pentru umplutura:

  • 500 g file de peste
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • sare
  • boabe de piper
  • ulei pentru prajit
  • frunza de dafin
  • 1 morcov

pentru sos:

  • suc de rosii
  • usturoi
  • patrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o oală pui la fiert morcovul, ceapa, frunza de dafin şi boabele de piper.

După câteva minute, pui fileul de peşte, mai laşi să fiarbă la foc mediu câteva minute, după care opreşti şi laşi la răcit să-şi tragă aromele. Intr-un bol, pui peştele tocat mărunt. Adaugi o ceapă tocată şi călită în ulei, un ou, sare şi piper.

Omogenizezi compoziţia. într-un vas pui făina cernută, adaugi apa, sarea, oul şi un praf de piper. Frămânţi un aluat omogen, neted.

După ce ai lăsat aluatul să se odihnească, întinzi o foaie, potrivit de subţire, decupezi cercuri.

Aşezi cu o linguriţă umplutura, pliezi, sigilezi şi le aşezi pe o planşetă pe toate.

Prăjeşti colţunaşii în ulei şi apoi îi scoţi cu o spumieră şi îi aşezi pe un şerveţel, să absoarbă surplu­sul de ulei.

Faci un sos din sucul de roşii (ori pastă de roşii), sare, piper şi pătrunjel verde tocat fin.

 

Colţunaşi umpluţi cu file de peşte

Coltunasi_umpluti_cu_file_de_peste

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.