Compot de Afine cu Vin Roșu

Printeaza

Compot de Afine cu Vin Roșu din: afine, vin, zahar, scortisoara, coaja de lamaie, anason. Descoperă cum să transformi afinele într-un desert sau garnitură sofisticată cu ajutorul vinului roșu.

Acest compot de afine cu vin roșu combină dulceața naturală a afinelor cu astringența vinului, oferind o notă de complexitate care va îmbogăți orice masă.

Perfect pentru a fi servit alături de deserturi cremoase sau chiar peste carne, acest compot aduce un plus de eleganță și gust.

Reteta Compot de Afine cu Vin Roșu

Ingrediente:

  • 500 g afine proaspete sau congelate
  • 200 ml vin roșu, de preferință unul cu note fructate
  • 100 g zahăr alb sau brun
  • 1 baton de scorțișoară
  • Coaja de la o lămâie (opțional pentru aromă suplimentară)
  • 1 steluță de anason (opțional)

 

Mod de Preparare:

Spală afinelor sub un jet de apă rece și lasă-le să se scurgă bine. Dacă folosești afine congelate, lasă-le să se dezghețe complet.

Într-o cratiță medie, combină afinele, vinul roșu și zahărul. Adaugă batonul de scorțișoară și, dacă folosești, coaja de lămâie și anasonul.

Adu amestecul la fierbere, apoi reduce focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, sau până când afinele sunt foarte moi și lichidul s-a redus ușor.

Îndepărtează batonul de scorțișoară, coaja de lămâie și steluța de anason.

Lasă compotul să se răcească la temperatura camerei, apoi transferă-l în borcane sterilizate dacă dorești să-l păstrezi.

 

Detalii Nutriționale (per porție de 100 g)

  • Calorii: 130 kcal
  • Proteine: 0.5 g
  • Grăsimi: 0.2 g
  • Carbohidrați: 28 g (inclusiv zaharuri din fructe și zahăr adăugat)
  • Fibre: 2 g

Compotul este excelent servit cald sau rece. Poți să-l folosești ca topping pentru iaurt natural, înghețată de vanilie, sau ca acompaniament pentru carne de vânat sau porc.

Acest compot se asortează de minune cu deserturi care conțin ciocolată sau vanilie și cu brânzeturi maturate sau cremoase.

Ocupă un loc de cinste alături de un pahar de vin roșu din aceeași gamă folosită la preparare, sau alături de un porto roșu.

Poate fi păstrat în frigider într-un recipient închis ermetic pentru până la două săptămâni sau conservat pentru utilizare pe termen lung.

Fie că îl servești ca desert sau ca garnitură, acesta va aduce cu siguranță un strop de culoare și gust îndrăzneț oricărei mese.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.