Compot aromat de rubarba
PrinteazaCompot aromat de rubarbă din: vin rosu, zahar, coaja de portocala, coaja de lamaie, sare, rubarba.
Ingrediente:
- 2 cani vin rosu
- 2 cani zahar
- cate 1 lingurita coaja rasa de portocala si de lamaie
- 1 praf de cutit de sare
- 6 tulpini tinere de rubarba
Mod de preparare:
Pui într-o cratiţă mare vinul, zahărul, coaja de portocală şi de lămâie şi le fierbi la foc mic, până se dizolvă zahărul.
Intre timp, cureţi rubarba, o speli şi o tai în ron-dele de 1 1/2 – 2 cm grosime, pe care le adaugi în acelaşi moment în vinul aromat, împreună cu sarea şi apă cât să acopere rubarba.
Laşi să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, după care stingi focul.
Cu ajutorul unei linguri spumante, scoţi rubarba şi o repartizezi în borcane de 350-400 ml.
Torni lichid în borcane, astfel încât să rămână un spaţiu liber de 1 1/2 – 2 cm până la marginea borcanului.
Infiletezi capacele borcanelor şi le laşi să se răcească sub pături. A doua zi, sterilizezi borcanele 15 minute.
Le scoţi din apă când s-au răcit complet şi le păstrezi în cămara rece pentru cel mult 6 luni.
Compot aromat de rubarbă
Pofta buna!