Compot aromat de rubarba

Printeaza

Compot aromat de rubarbă din: vin rosu, zahar, coaja de portocala, coaja de lamaie, sare, rubarba.

 

Ingrediente:

  • 2 cani vin rosu
  • 2 cani zahar
  • cate 1 lingurita coaja rasa de portocala si de lamaie
  • 1 praf de cutit de sare
  • 6 tulpini tinere de rubarba

 

 

Mod de preparare:

Pui într-o cratiţă mare vinul, zahărul, coaja de portocală şi de lămâie şi le fierbi la foc mic, până se dizolvă zahărul.

Intre timp, cureţi rubarba, o speli şi o tai în ron-dele de 1 1/2 – 2 cm grosime, pe care le adaugi în acelaşi moment în vinul aromat, împreună cu sarea şi apă cât să acopere rubarba.

Laşi să fiarbă pentru aproximativ 8 minute, după care stingi focul.

Cu ajutorul unei linguri spumante, scoţi rubarba şi o repartizezi în borcane de 350-400 ml.

Torni lichid în borcane, astfel încât să rămână un spaţiu liber de 1 1/2 – 2 cm până la marginea borcanului.

Infiletezi capacele borcanelor şi le laşi să se răcească sub pături. A doua zi, sterilizezi borcanele 15 minute.

Le scoţi din apă când s-au răcit complet şi le păstrezi în cămara rece pentru cel mult 6 luni.

 

Compot aromat de rubarbă

Compot_aromat_de_rubarba

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.