Compot aromat
PrinteazaCompot aromat din: capsuni, zmeura, fragi sau mure, zahar.
Ingrediente:
- capsune
- zmeura
- fragi sau mure
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Compot aromat: Se aleg căpşuni, zmeură, fragi sau mure proaspete, bine coapte, cu pulpa tare.
Se spală, se curăţă cu grijă, se zvântă şi se pun în borcane uscate, în straturi alternative cu 150 g zahăr brun (pentru 1 borcan de 800 g). Primul strat de fructe trebuie să fie 1/3 din borcan, apoi stratul de zahăr tot cam 1/3 din cantitatea totală.
Se agită borcanul şi se lasă 15 minute. Se adaugă în borcan cea de-a doua treime din fructe şi iar zahăr şi se lasă 15 minute.
La fel se procedează şi cu ultima cantitate de fructe şi zahăr. Se agită borcanul, având grijă să rămână la gura borcanului un spaţiu gol de 2 cm. Se închid borcanele şi se sterilizează 15 minute.
Se răcesc apoi, turnând apă rece în vasul în care s-a făcut sterilizarea.
Pofta buna!