Compot de cartofi dulci cu sirop aromat
PrinteazaO reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci, lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si piper.
- 800 g cartofi dulci
- 1 lamaie
- 5 linguri miere (de portocale)
- 100 g migdale taiate feliute
- 1 batond e scortisoara
- 1 cuisor
- 1 praf de anason stelat
- piper macinat proaspat
Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii dulci şi tăiaţi i în cuburi mari. Stoarceţi Iămâia, turnaţi zeama într-o cratiţă cu fundul gros şi amestecaţi-o cu mierea, scorţişoara, cuişorul, anasonul şi puţin piper măcinat proaspăt.
Adăugaţi cuburile de cartofi dulci, acoperiţi cu 300 ml de apă şi puneţi la fiert. La primul clocot, micşoraţi focul şi lăsaţi să forfotească, acoperit, 30 min. Cartofii trebuie să se înmoaie, fără să se desfacă, în acest timp, prăjiţi migdalele într-o tigaie nea- derentă (fără grăsime).
La final, încorporaţi-le în compotul de cartofi dulci. Lăsaţi-1 să se răcească şi puneţi-1 în frigider. Serviţi-1 rece, în cupe.
Dacă siropul vi se pare prea subţire, scoateţi cartofii dulci şi puneţi-1, câteva minute, la foc iute, ca să scadă şi să se îngroaşe.
Compot de cartofi dulci cu sirop aromat
Pofta buna!