Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Printeaza

O reteta de compot de cartofi dulci cu sirop aromat din: cartofi dulci, lamaie, miere, migdale, baton de scortisoara, anason stelat, cuisor si piper.

Ingrediente:Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

  • 800 g cartofi dulci
  • 1 lamaie
  • 5 linguri miere (de portocale)
  • 100 g migdale taiate feliute
  • 1 batond e scortisoara
  • 1 cuisor
  • 1 praf de anason stelat
  • piper macinat proaspat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii dulci şi tăiaţi i în cuburi mari. Stoarceţi Iămâia, turnaţi zeama într-o cratiţă cu fun­dul gros şi amestecaţi-o cu mierea, scorţişoara, cuişorul, anasonul şi puţin piper măcinat proaspăt.

 

Adăugaţi cuburile de cartofi dulci, acoperiţi cu 300 ml de apă şi puneţi la fiert. La primul clocot, mic­şoraţi focul şi lăsaţi să for­fotească, acoperit, 30 min. Cartofii trebuie să se înmoaie, fără să se desfacă, în acest timp, prăjiţi migdalele într-o tigaie nea- derentă (fără grăsime).

 

La final, încorporaţi-le în com­potul de cartofi dulci. Lăsaţi-1 să se răcească şi puneţi-1 în frigider. Serviţi-1 rece, în cupe.

Dacă siropul vi se pare prea subţire, scoateţi cartofii dulci şi puneţi-1, câteva minute, la foc iute, ca să scadă şi să se îngroaşe.

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Compot de cartofi dulci cu sirop aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.