Compot de cirese cu cardamon

Printeaza

Compot de cirese cu cardamon din: visine, apa, zahar, cardamon.

Ingrediente:

  • 2,5 kg visine/cirese
  • un litru apa
  • 100 g zahar
  • o lingurita cardamon

 

 

Mod de preparare:

Vişinele se spală şi se pun în borcane cu tot cu sâmburi, îndesându-le uşor.

Apa, zahărul şi cardamonul se pun la fiert şi se lasă să se răcească. Apoi se toarnă peste vişine.

Borcanele se înfiletează şi se fierb 5 minute cu ziare între ele, dacă sunt borcane mai mari, sau 3 minute, dacă sunt borcane mai mici.

Se lasă să se răcească şi apoi se pun în cămară.

 

Compot de cirese cu cardamon

Compot_de_cirese_cu_cardamon

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Delia Vranceanu

    Ce gust are cardamonul? Ca nu am mai auzit de asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.