Compot de cirese dulci

Printeaza

Compot de cirese dulci din: cirese, apa, zahar.

 

Ingrediente:

  • 2 kg cireşe
  • 2 l apă
  • 750 g zahăr
  • 5-6 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare Compot de cirese dulci:

Speli cireşele, le rupi codiţele şi le aşezi în borcane de 800 de grame. Pui în fiecare borcan câte 3 linguri de zahăr şi una de zahăr vanilat.

Torni apă cât să acoperi fructele, închizi ermetic şi agiţi borcanul câteva secunde.

Pui borcanele într-un vas în care ai aşezat un prosop şi torni apă cât să le acoperi pe trei sferturi.

Fierbi la foc mic aproximativ o oră din momentul în care începe apa să clocotească.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.