Compot de cirese si zmeura
PrinteazaCompot de cirese si zmeura din: cirese, zmeura, lamaie, iaurt.
Ingrediente:
- 350 g cireşe, fără sâmburi
- 150 g zahăr
- sucul de la 1 lămâie
- 150 g zmeură
- iaurt grecesc, pentru a servi
Mod de preparare:
Compot de cirese si zmeura: Pune 4 linguri cu apă într-o cratiţă, adaugă cireşele, zahărul şi sucul de lămâie. încălzeşte la foc mediu şi amestecă până se dizolvă zahărul.
Lasă să fiarbă timp de 5-10 minute la foc mic, până când cireşele şi-au lăsat sucul, dar nu s-au fiert prea mult.
Adaugă zmeura şi mai fierbe timp de 1-2 minute, până se înmoaie. Ia cratiţa de pe foc şi lasa compoziţia să se răcească, apoi transfer-o într-un alt vas şi lasă la rece. Serveşte cu iaurt.
Pofta buna!