Compot de cirese si zmeura

Printeaza

Compot de cirese si zmeura din: cirese, zmeura, lamaie, iaurt.

Ingrediente:

  • 350 g cireşe, fără sâmburi
  • 150 g zahăr
  • sucul de la 1 lămâie
  • 150 g zmeură
  • iaurt grecesc, pentru a servi

 

Mod de preparare:

Compot de cirese si zmeura: Pune 4 linguri cu apă într-o cratiţă, adaugă cireşele, zahărul şi sucul de lămâie. încălzeşte la foc mediu şi amestecă până se dizolvă zahărul.

Lasă să fiarbă timp de 5-10 minute la foc mic, până când cireşele şi-au lăsat sucul, dar nu s-au fiert prea mult.

Adaugă zmeura şi mai fierbe timp de 1-2 minute, până se înmoaie. Ia cratiţa de pe foc şi lasa compoziţia să se răcească, apoi transfer-o într-un alt vas şi lasă la rece. Serveşte cu iaurt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.