Compot de cireşe
PrinteazaCompot de cireşe
Ingrediente:
- 5 kg cireşe pietroase
- 1 şi 1/2 kg zahăr
- 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Compot de cireşe: Cureţi cireşele de codiţe şi le speli bine. Umpli borcanele spălate şi uscate cam pe trei sferturi cu fructe.
Separat, faci siropul din 4 l de apă, zahăr şi zahăr vanilat şi-l ţii pe foc numai cât se încălzeşte, ca să se topească mai uşor zahărul.
Il torni peste fructe, capsezi borcanele şi le aşezi într-o oală mare pe fundul căreia ai pus un prosop curat.
Torni apă cât să ajungă până la gâtul borcanelor şi le laşi să fiarbă la foc mic.
După ce începe să clocotească zeama din compot, mai laşi pe foc încă un sfert de oră, dai oala deoparte, o acoperi cu câteva pături şi laşi compotul să se răcească astfel până a doua zi.
Poftă bună!