Compot cu crema de cocos
PrinteazaCompot cu crema de cocos din: crema de cocos, frisca, esenta de migdale, suc de lamaie, zahar, oua, ghimbir, caise, nectarine, lime.
Pentru crema de cocos:
- 100 g cremă de cocos (partea care se solidifică din laptele de cocos lăsat la rece)
- 450 g frişcă lichidă
- 1/2 linguriţă cu esenţă de migdale
- 2 linguri cu suc de lămâie
- 90 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
Pentru compot:
- 15 g rădăcină de ghimbir
- 4 nectarine
- 6 caise
- 60 g zahăr
- 2 lime
Mod de preparare:
Pentru a face crema, pune pe foc crema de cocos cu 15 g frişcă lichidă. Incălzeşte timp de 2 minute, până se topeşte.
Toarnă totul într-un vas, adaugă frişca rămasă, esenţa de migdale, sucul de lămâie şi zahărul pudră. Bate până se întăreşte. Lasă la frigider 15 minute.
Bate albuşurile până se întăresc, apoi încorporează-le în crema de cocos cu ajutorul unei linguri mari, din metal. Pune totul într-o caserolă din plastic şi congelează timp de 2 ore.
Pentru compot, rade ghimbirul pe o farfurioară. Rupe nectarinele şi caisele în jumătăţi şi scoate sâmburii. Taie jumătăţile de nectarine în câte 3 felii. Pune zahărul într-o tigaie largă, adaugă 200 ml de apă rece şi încălzeşte uşor până se dizolvă zahărul.
Fierbe timp de 2 minute. Adaugă fructele şi fierbe-le până se înmoaie. Scoate-le cu o spumieră şi pune-le în vasul în care serveşti. In zeama rămasă adaugă ghimbirul şi mai fierbe 1 minut. Toarnă siropul peste fructe, adaugă coaja şi sucul de la 1 lime.
Feliaz-o foarte fin pe cealaltă şi adaug-o în vas.
Serveşte compotul călduţ sau rece, cu cremă de cocos semi-îngheţată, pe care ai scos-o din congelator şi o păstrezi în frigider cu 2 ore înainte de a servi.
Pofta buna!