Compot de caise cu lamaie

Printeaza

Compot de caise cu lamaie din: caise, zahar, lamaie.

Ingrediente:Compot de caise cu lamaie

  • 500 g caise
  • 250 g zahăr
  • 1/2 lămâie

 

 

 

Mod de preparare:

Punem zahărul cu 1 cană de apă într-un vas pe foc şi legăm un sirop de consistenţa siropului de dulceaţă. Adăugăm zeama de la o jumătate de lămâie şi tragem vasul de pe foc ca să stea din clocot.

Punem caisele spălate şi desfăcute în două, le lăsăm în sirop 15 min, după care le fier­bem împreună 10 min la foc iute. Punem compotul în borcan sau în sticlă cu gura largă şi legăm cu celofan.

Pasteurizarea o facem în bain-marie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.