Compot de caise cu visinată
PrinteazaCompot de caise cu visinată din: caise, zahar, apa, visinata.
- 1 1/2 kg caise
- 200 g zahar
- 1 l apa
- 100 ml visinata
Mod de preparare:
Speli fructele, le tai în jumătăţi şi le scoţi sâmbu-rii. Spargi jumătate dintre sâmburi si cureţi miezul de pe pieliţă. Pui în vişinată miezul sâmburilor decojiţi. După gust, poţi să cureţi caisele de coaja fină sau le poţi lăsa nedecojite. Fierbi apa împreună cu zahărul.
Speli şi usuci borcane cu volumul de 720-800 ml. Repartizezi în borcane fructele, sâmburii şi vişinata. Torni siropul călduţ astfel încât să rămână un spaţiu de 2 cm până la gura borcanului, după care înfiletezi capacele.
Aşezi borcanele într-o cratiţă mare, pe a cărei bază ai pus cârpe sau un grătar de lemn. Torni apă caldă, până la nivelul lichi-dului din borcane. Sterilizezi compotul prin fierbere la foc mediu, timp de 20 de minute.
Laşi borcanele în vas, până se răcesc complet, după care le etichetezi şi le depozitezi în cămara ta răcoroasă. Le consumi în 8-10 luni.
Compot de caise cu visinată
Pofta buna!